MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Gaura lindheimeri 'Whirling butterflies': bloemen die op vlinders lijken

 Blog  •  Gemaakt op: 15 Sep 2019

De zomerbloeiers zijn over en de najaarsasters moeten nog komen. Op dit moment zorgt Gaura lindheimeri 'Whirling butterflies' vrijwel in zijn eentje voor spektakel in mijn achtertuin. Vooral nu het 's avonds wat eerder donker is. In de schemering zie je de dunne steeltjes niet en lijken de bloemen, die op elk zuchtje wind bewegen, inderdaad op een zwerm vrolijk rond fladderende witte vlindertjes! In mijn blog "Tuinieren op zandgrond" lees je alles wat je wilt weten over deze fantastische langbloeiende plant en vind je ook meer foto's. Wat mij betreft een plant die ik beslist niet zou willen missen in mijn tuin! 

KLIK HIER om het blog te lezen 

 

Alle notities

2 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Inderdaad een super plant die de hele zommer doorbloeit tot diep in de herfst, maar niet een makkelijke om te laten overleven. Truc is om hem op tijd tot vlak boven de grond af te knippen. En dat is soms wat jammer omdat hij dan nog zo mooi bloeit. Doe je dit niet dan heb je kans dat ze zich dood bloeit en het volgend voorjaar verdwenen is. Evengoed een plant om dan toch maar ieder voorjaar opnieuw aan te schaffen. A joy for ever!
    Dinsdag 17 September 2019 om 00:37
  • Margo G. Margo G. Deze Gaura zaait zichzelf ook uit, dus meestal hoef je geen nieuwe te kopen :-) Ik zou het er anders ook graag voor over hebben.
    Dinsdag 17 September 2019 om 21:10