Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Waarom dood blad zo goed is voor je tuin

 Blog  •  Gemaakt op: 17 Nov 2019

Het is weer die tijd van het jaar! Herfst betekent prachtige najaarskleuren maar ook veel afgevallen blad en in het verlengde daarvan de herrie van talloze bladblazers. Hier in de buurt wordt de rust regelmatig verstoord door buurtgenoten die soms urenlang bezig zijn om met hun bladblazers elk blaadje uit de tuin te verwijderen. Nergens voor nodig. Je kunt het dode blad zelfs beter laten liggen! Dat is namelijk goed voor het bodemleven. Wat bodemleven is, waarom het zo belangrijk is en hoe jij het bodemleven kunt bevorderen, lees je in dit blog. 

KLIK HIER om het blog te lezen 

 

Alle notities

4 reacties

  • Margo G. Margo G. Helemaal eens Jef. Het is ook een beetje bizar eerst al het blad uit je tuin af te voeren en er daarna compost uit zakken van het tuincentrum op te doen. Heb ik ook zien gebeuren :-O
    Vrijdag 29 November 2019 om 14:20
  • adelin d. adelin d. Mag ik dan de bladeren zomaar op het gazon laten liggen?
    Maandag 2 December 2019 om 22:58
  • Margo G. Margo G. Gras verstikt onder een dikke laag blad maar in je borders hoef je het niet weg te halen. Je moet je gazon dus wel schoon harken.
    Zaterdag 7 December 2019 om 00:39
  • Margo G. Margo G. Je kunt oud blad onder een haag gewoon laten liggen. Het zorgt ervoor dat de grond niet uitdroogt en is goed voor het bodemleven. Ook onder heesters kan het gewoon blijven liggen. Bij gras en kleinere planten moet je inderdaad wel oppassen voor verstikking.
    Zondag 29 Maart 2020 om 15:37