Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Buxus Snoeien, hoe doe je dat?

 Notitie  •  Gemaakt op: 02 Maa 2020

Wanneer buxus snoeien

Een buxus moet je minstens 2 keer per jaar snoeien. Het is niet raadzaam om een buxus slechts 1 keer te snoeien. De plant wordt dan te los van structuur en kan in de winter geen sneeuwlaag dragen.

1e snoeibeurt – vanaf eind mei tot eind juni: als de langste takjes met nieuwe blaadjes langer dan 5cm zijn.

2e snoeibeurt  – tussen eind augustus en eind september: Als je in oktober nog een buxus snoeit krijgen de jonge scheuten niet genoeg tijd om te verhouten. Dat geeft problemen als de vorst invalt.

Ideale omstandigheden om te snoeien

Een buxus snoeien doe je best op een bewolkte dag. Bij het snoeien ontstaan er bij de takken en bladeren open wonden waardoor veel vocht verdampt. Snoei je de buxus op een zonnige dag, dan kunnen de bovenste bladeren door de ‘wonden’ snel verdorren. Je buxus is dan niet langer groen, maar geel.

Een buxus is geen snelle groeier dus het zal ook even duren voor je buxushaag weer mooi groen is. Een vakman legt soms een vliesdoek over de buxushaag als er direct na het snoeien zonnig weer voorspeld wordt. Op deze manier voorkomt hij verbrandingsschade.

 

Alle notities

Reageer