MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hoera, een nieuwe tuin

 Blog  •  Gemaakt op: 01 Okt 2014

Twee keer zo groot als de vorige en met een huisje erop. Het is een flink hobby/klus project, maar het voordeel daarvan is dat je het helemaal zelf in kan richten. De eerste stappen om het onkruidvrij te maken zijn gemaakt.

Het eerste wat er op mijn to do lijstje staat is het overzetten van wat plantjes uit mijn oude tuin en het gereedschap verhuizen. Ik ben daar ook nog wat aan het schoffelen, want het is wel leuk voor de volgende tuinder om niet eerst de boel onkruidvrij te hoeven maken. Ik heb ook wat groenten laten staan. Nu kan er niet meer zoveel gezaaid worden, dus op deze manier heeft degene ook alvast wat te oogsten.

Op dit moment wordt er electra aangelegd op het nieuwe tuinpark, en ons pad is ook al aan de beurt geweest. We hadden het geluk dat er iemand rond reed met een graafmachientje. In minder dan een uur lag er een kabel op 60cm diep van het pad naar het huisje. Dat scheelt een hernia en de coniferen bij het hek waren er ook in no time uit.

De tuin ploegen we nu stap voor stap om en wat er omgeploegd is wordt meteen beplant of ingezaaid. Dat werkt het beste is mijn ervaring. Het makkelijke deel is inmiddels omgeploegd (mede dankzij de graafmachine). De andere helft van de tuin wordt nog wel een uitdaging. De vorige bewoners hadden het idee om een zwembad of zitkuil aan te leggen in de tuin. Er zit dus een krater van drie meter doorsnede in de tuin met een betonnen bodem en een gemetselde wand. De bakstenen kunnen we t.z.t. weer hergebruiken voor een kasje. De krater functioneert nu als compost bak.

Aan het huis moet ook nog wel het een en ander gebeuren. Het dak moet waarschijnlijk vervangen worden en het geheel kan wel een verfbeurt gebruiken. Mijn ouders gaan van het voorjaar helpen met schilderen :)

Maargoed, eerst de tuin maar even winterklaar en toonbaar maken. Het onkruid bij het pad is vervangen door winterviolen. In de tuin staan inmiddels mijn lavendel planten van de oude tuin en ik heb een kersenboompje gescoord. Fruitboompjes zijn nieuw voor mij, dus ik heb de groente en fruit bijbel erop nageslagen hoe deze dan weer het beste onderhouden kan worden.

 

Alle notities

3 reacties

  • Ellen A. Ellen A. Leuk he, zo'n huisje.
    Donderdag 30 April 2015 om 20:02
  • Barbera v. Barbera v. Ja, erg fijn! Het voelt als vakantie als we er een nacht blijven slapen en het is leuk om af en toe eens mensen uit te nodigen. Binnenkort helemaal, want dan kunnen we gaan koken met wat er uit de tuin komt.
    Donderdag 30 April 2015 om 20:47
  • Heidi Heidi Een hele klus, maar zal veel voldoening geven. Leuk hoor.
    Donderdag 30 April 2015 om 21:48