Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

BUXUS in potten

 Taak  •  Gemaakt op: 19 Apr 2020

Water geef je regelmatig. Minimaal 1 keer tot 3 keer per week zal Buxus in pot water dienen te krijgen. Vooral Buxus in potten staan vaak veel te droog. Hoe kleiner uw(terras)pot, hoe vaker u dient water te geven gezien de potgrond sneller uitdroogt.

Vooral Buxus in potten hebben met drogend weer extra water nodig. Het beste is om het water bovenop de wortels te gieten. Dan is het water eerder bij de wortels, dus op de grond en niet op de plant. Als het echt zomer is dan hebben de planten bijna elke dag wel water nodig.

De terraspotten voorzien van drie bodemgaten en een laagje (4 à 5cm) lavasteentjes. Dit dient om een goede ontwatering (drainage) van de potgrond te bekomen. Want bij dit begint de verzorging al; zorg steeds voor bodemgaten en voor een goede ontwatering. Anders staan de wortels te nat en zullen ze afsterven met de dood van de volledige (buxus)plant tot gevolg.

 

Alle notities

Reageer