MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Regen!

 Notitie  •  Gemaakt op: 28 Apr 2020

Terwijl ik dit schrijf, valt de regen op het keukendak, en ook weer in de regenton. Die heb ik twee weken terug geleegd en schoongespoten, nadat het water dat eruit kwam verdacht veel naar schoonmaakazijn rook (de bovenburen hadden hun dakterras een beurt gegeven) en muggenlarven bevatte. Dat laatste zag ik pas toen ik wat water in een teiltje deed voor de kleine man om mee te spelen toen het zo warm was. De grote man vond dit totaal geen bezwaar, maar ik vond het toch wat ver gaan, dus heb het hele ding meteen omgekiept. Om vervolgens twee weken lang de zaaisels uit de kraan water te geven, wat ook ernstig tegen mijn principes is, zeker in april!
Dit is een van mijn favoriete momenten van de laatste zware weken. Quarantaine met thuiswerken, een tweejarig kind en een driekamerwoning met tuin op het noorden van 25m2 inclusief blowende buren is niet aan te raden. Ik werk 's middags, terwijl de kleine man en de grote man rusten. Nadat ik mijn laatste econsult uitzwaaide was het nog heerlijk stil, dus heb ik snel de kans gegrepen om mijn suikermeloenen te verspenen. Ik twijfelde of ik het al zou doen, want ze waren nog maar zo klein, maar ik ben blij dat ik het al gedaan heb, want ondanks dat er nog maar twee kiemblaadjes waren, is er al een indrukwekkend wortelstelsel te zien! Ik had vorig jaar zaden geoogst omdat mijn zakje nog niet leeg was, maar wel al 5 jaar oud en ik de meloenen vorig jaar zo heerlijk vond dat ik ze toch graag wilde behouden. Het gaat hier om de Cantaloupe de Charentais, een heerlijk zoete suikermeloen. Ik had er vorig jaar een in de platte bak en daar kwamen toch maar mooi 4 prachtige, heerlijk geurende meloentjes aan. Omdat ik twijfelde aan mijn zelf geoogste zaden had ik een handvol in een bakje gemikt, die vervolgens prompt alle 15 opkwamen. Dus nu heb ik 15 meloenplanten en droom ik over een landgoed met enorme kas waar ik al deze 15 meloenen groot zou kunnen brengen zodat ik in augustus en september elke dag een hele meloen zou kunnen verorberen. In mijn eentje. Alsof er dan niets anders lekkers van de tuin komt om te eten...
De regen drupt ondertussen vrolijk door, al is het water in de regenton nog niet tot niveau kraan gestegen en laat ook de regenmeter pas 1 millimetertje zien. Al is dat eigenlijk heel zo erg niet voor alle pasgezaaide wortels en ander klein spul, die bij forse stortregens gewoon wegspoelen.
Ondertussen laat in de vensterbank ook de eerste mais zich zien. Vorig jaar was er weinig goeds van terecht gekomen, dat wat groot genoeg was werd bruut verorberd door vogels of ratten, ze laten nooit een persoonlijke boodschap achter, de ondankbare loeders.
Morgenavond kan ik weer naar de volkstuin, dan ga ik daar eens wat constructies bouwen voor dahlia's en andere hulpbehoevende bloemen, hopelijk is het dan net een beetje droog!

 

Alle notities

Reageer