MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tuindinsdag

 Blog  •  Gemaakt op: 05 Mei 2020

Vanochtend met de kleine man richting tuin gegaan, gewapend met emmer en schep. Op de compostberg mocht meneertje emmer vullen, en samen hebben we de aardappels aangeaard. Verder nog lekker druifjes gegeten en in de zandbak gerommeld. De courgette's hebben wel wat slakkenvraat, maar gaan verder goed. Bietjes, pastinaak en schorseneren komen op, al hoewel ik van die laatste twee rijen had gezaaid, en een komt wel op en de ander niet, vreemd genoeg. Misschien dit weekend een eerste maaltje spinazie. 
's middags de eerste hangzakken gevuld. Alvast een roma tomaat en een gele kers en, dit jaar voor het eerst, een aubergine. Eens proberen wat dat hangend wordt. Afgelopen jaar vond ik de oogst tegenvallen in de kas, de vruchten kregen snel een soort rot. Mogelijk had ik ze te lang laten hangen, want ik las laatst ergens dat je aubergine's eigenlijk onrijp oogst. Na drie hangzakken ook weer 40 L potgrond lichter, dus nu eerst aan een nieuwe voorraad zien te komen voordat de rest kan. De paprika's zijn ook echt nog te klein, dus die mogen nog eerst groter worden. De paar die in de kas stonden heb ik toch maar weer even naar binnen verplaatst om wat groter te worden. In de vensterbank komen nu toch nog wat vaste riddersporen op, en nog twee bijgezaaide snackpaprika's. Het bakje van de asters en de kattesnorren blijft saai leeg. De paarse basilicum die ik had gezaaid komt wel mooi op, net als oostindische kers en platte peterselie.
We aten knoflooksoep van verse knoflook, met peterselie uit de tuin, tomatensalade en geroosterde broodjes met verse kruidenboter. De knoflooksoep ging er bij beide heren heel goed in, en ik blijf dol op verse kruidenboter.
In de avond nog even terug naar de tuin, wateren, bloemen plukken (roze lupine, roze akelei, cerinthe major, briza maxima, paarse dianthus en bieslook bloemen) en ook daar twee struiktomaten geplant. Washington en Maya. Ook de tuinbuurvrouw nog een krop andijvie geschonken.

 

Alle notities

Reageer