Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Nachtvorst!? slakken en zaaisels

 Blog  •  Gemaakt op: 15 Mei 2020

Nou die ijsheiligen mogen van mij vertrekken naar siberie of waar ze dan ook overzomeren! Ik heb gisteravond in allerijl de wonderbaarlijk genoeg nog niet bevroren tomaten, courgette en komkommers ingepakt. Die had ik natuurlijk ook stiekem veel te vroeg geplant, maarja, iets met ruimte in de kas en het was zo bizar mooi weer, het ging vast niet meer vriezen.
In de achtertuin vriest het niet, maar op de tuin is het wel heel open. Een courgette, een gele, heb ik niet meer ingepakt, want daar was alleen nog maar het geraamte van over na een bezoekje van vast meer dan een slak.  Gelukkig hebben tuinvriendinnen wat later gezaaid en ook vanalles over. Op de tuin komen de schorseneren mooi op, de wortels in rare plukken, net als de spinazie (weggespoeld?). Winterwortelen heb ik nog niet gezien, misschien voor de zekerheid bijzaaien dit weekend. Ik heb ook een tweede rijtje bosui gezaaid. De peultjes zijn zo'n 40 cm hoog en vollop in bloei. Ik dacht dat ze vorig jaar hoger waren voordat ze gingen bloeien, dus ben benieuwd of ze nog hoger worden.
Hier in de achtertuin had ik hele mooie roze ranonkels voorgetrokken in potten, maar volgens mij zijn er maar enkele opgekomen (ik had ze natuurlijk weer gemengd met mijn oude van vorig jaar en niet goed gelabeld).  Die leegblijvende potjes heb ik dus maar leeggekieperd. Verder had mijn moeder vijf rozemarijnstekjes gemaakt voor me, waarvan er een aanslaat. Een is genoeg! Dus dat is fijn. Van een tuinvriendin kreeg ik stekken van appelmunt en ananasmunt, en ook die hadden in water mooi geworteld en staan nu in potjes even beschut in de kas. De mais is naar de kas verhuisd, voor oud zaad redelijk gekiemd en wordt al mooi formaatje. Ergens volgende week kunnen die wel naar de tuin misschien, tenzij het vriest tot in juni. Ook alle meloenen en pompoenen staan nu in de kas. En ik heb drie verschillende zakjes peterselie in drie potjes gekiept, meerendeels oud zaad, dus even kijken wat er kiemt. Daarnaast heb ik vandaag koriander, dille, knolvenkel, bonenkruid, extra blauwe siererwten (ik moet de voortuin meer watergeven) en godetia gezaaid. De godetia's was een heel oud zakje, waar ik de vorige keer niets uitkreeg, dus het is de vraag of dat wat wordt, in ieder geval is mijn zakje nu leeg, dus ben ik er vanaf zonder iets weg te gooien ;)
De tomaten in de hangzakken hangen goed en gaan lekker. Ik heb winterprei en herfstprei gewoon in diepe potten voorgezaaid, maar ik vind ze nog maar ielig. Verder kiemen de sperziebonen (chinese stamboontjes en paarse klimbonen "Blauhilde") goed, het grootste deel Blauhildes staat al in de tuin (geen idee of die tegen vorst kunnen eigenlijk, dat zien we na vannacht wel). 
Ik had nog wat oranje snackpaprika's bijgezaaid en wat cayennepepers toen ik de meloenen zaaide, die heb ik vandaag ook verspeend. Ik moet van de zomer niet vergeten wat zaad te oogsten van beiden, want dat is nu op.
Hopelijk dit weekend ietsjes warmer!
 

 

Alle notities

Reageer