MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

bleekselderij

 Notitie  •  Gemaakt op: 28 Mei 2020

Bleekselderij; in februari kontje eraf gesneden en op water gezet in vensterbank, lekker warm met cv eronder. Na tijdje zie je wortels komen en groeien er blaadjes uit het middenstuk. Half april in de volle grond gezet en toen ging het traag, lijkt wel of hij niet groeit maar ik ben ongeduldig. Hij blijft groen , gooi er af en toe koffiedrab bij voor stikstof en nog wat stoffen.

De lenteuitjes hetzelfde verhaal dus ook kontje eraf gesneden en op water gezet. Ze groeien heel erg goed en smaken prima.

 

Alle notities

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Je bleekselderij heeft waterworteltjes gekregen die niet veel moeite moeten doen om water op te zuigen. Die moeten zich nu noodgedwongen aanpassen aan de aarde waar het momenteel heel droog is. Dat kost energie , dus groeien zal nog even duren denk ik.
    Dat met de pijpajuintjes heb ik twee jaar geleden ook gedaan. Ze hebben ook perfect de eerste winter buiten in een pot overleefd. Nu heb ik er gezaaid uit zaad dat ik ervan geoogst had vorig jaar en de babies doen het goed.
    Vrijdag 29 Mei 2020 om 00:26
  • ri v. ri v. Goed idee om de juintjes weer uit het zaad op te trekken. Zal ik ook weer eens proberen. Vrijdag 29 Mei 2020 om 09:26