MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Tips om Gevlekte Wolfsmelk (Straatwolfsmelk) te verwijderen.

 Notitie  •  Gemaakt op: 09 Aug 2020

Tips om Gevlekte Wolfsmelk (Straatwolfsmelk) te verwijderen.

Gevlekte wolfsmelk kan snel een gazon of een tuinbed binnendringen en overlast bezorgen. Met behulp van de juiste bont wolfsmelk bestrijding kan niet alleen elimineren het van uw tuin, maar kan ook helpen voorkomen dat het groeit in uw tuin in de eerste plaats. Blijf lezen om te leren hoe u zich te ontdoen van gevlekte wolfsmelk.

De gevlekte wolfsmelk (Euphorbia maculata) is een donkergroene plant met rode stengels die laag bij de grond groeit op een vlakke manier. Hij groeit vanuit het centrum naar buiten in de vorm van een ruw wagenwiel. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een rode vlek in het centrum (daarom wordt deze wolfsmelk gevlekte wolfsmelk genoemd). De bloemen op de plant zijn klein en roze. De gehele plant heeft een harig uiterlijk.

De gevlekte wolfsmelk heeft een melkwit sap dat de huid zal irriteren als het in contact komt met de wolfsmelk.

Hoe kan ik de wolfsmelk kwijtraken?

Gevlekte wolfsmelk groeit vaak in arme, verdichte grond. Terwijl het doden van gevlekte wolfsmelk relatief eenvoudig is, is het moeilijkste het voorkomen van het terugkomen. De penwortel van deze plant is erg lang en de zaden zijn erg winterhard. Dit onkruid kan en zal teruggroeien uit zowel wortelstukken als zaden.

Vanwege het vlakke karakter van de wolfsmelk is het met de hand uittrekken van de wolfsmelk een goede optie om de wolfsmelk van het gazon of de bloemperken te verwijderen. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt vanwege het irritante sap. Zorg ervoor dat je dit onkruid uittrekt voordat het de kans krijgt om zaden te ontwikkelen, anders zal het zich snel verspreiden. Nadat je de gevlekte wolfsmelk met de hand hebt getrokken, moet je erop letten dat deze weer begint te groeien vanaf de penwortel. Trek hem zo snel mogelijk weer aan. Uiteindelijk zal de penwortel al zijn opgeslagen energie verbruiken om te proberen te hergroeien en zal hij volledig afsterven.

Zwaar mulchen met kranten- of houtmulch is ook een effectieve methode om wolfsmelk te bestrijden. Bedek de grond met gevlekte wolfsmelk met verschillende lagen krantenpapier of enkele centimeters mulch. Dit voorkomt dat de onkruidzaadjes van de wolfsmelk ontkiemen en verstikt ook planten die al zijn begonnen met groeien.

Je kunt ook herbiciden gebruiken, maar veel herbiciden zullen alleen werken voor de bestrijding van wolfsmelk als de planten nog jong zijn. Als ze eenmaal volwassen zijn, kunnen ze vele vormen van onkruidverdelgers weerstaan. Bij gebruik van herbiciden voor het doden van wolfsmelk is het het beste om ze te gebruiken in het late voorjaar of in de vroege zomer, wanneer de wolfsmelk voor het eerst zal uitlopen.

Een van de weinige herbiciden die op volwassen gevlekte wolfsmelk zal werken is een niet-selectief type. Maar wees voorzichtig, want dit zal alles doden waarmee het in contact komt, en de gevlekte wolfsmelk kan nog steeds hergroeien vanuit de wortels, dus controleer regelmatig op hergroei en behandel de plant zo snel mogelijk als je hem ziet.

Als laatste redmiddel kunt u proberen het gebied waar de gevlekte wolfsmelk wortel heeft geschoten, af te dekken met karton. Zonwering van de grond zal de gevlekte wolfsmelk en zijn zaden doden, maar ook alles wat zich in de grond bevindt.

Opmerking: Chemische bestrijding moet alleen als laatste redmiddel worden gebruikt, omdat organische benaderingen veiliger en veel milieuvriendelijker zijn.

Bron: Gardeningknowhow.com

 

Alle notities

Reageer