MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Molinia geeft structuur aan de wintertuin

 Blog  •  Gemaakt op: 04 Okt 2020

Molinia caerulea (het pijpenstrootje of bunt) is inheems in Nederland en België. Ik ben altijd blij als ik ontdek dat een tuinplant inheemse ouders heeft want dat betekent dat hij optimaal aangepast is aan ons klimaat, dus goed winterhard is, in een natte winter niet wegrot en niet meteen de kop laat hangen als het een paar dagen droog is.

In het najaar van 2018 plantte ik Molinia in het meest zonnige deel van onze achtertuin. Het was de bedoeling om dit deel van de tuin te veranderen in een siergrastuin. Voor een natuurlijke uitstraling maar ook omdat siergrassen doorgaans heel sterk en droogtebestendig zijn. Op advies van de kwekerij waar we vaak komen kozen we voor Molinia Caerulea 'Heidebraut'. Geen spijt van gehad. Molinia caerulea 'Heidebraut' is heel sterk en heeft veel toegevoegde waarde in de tuin, vooral in het najaar en de winter. In mijn nieuwe blog lees je er alles over! 

KLIK HIER om het blog te lezen. 

 

Alle notities

2 reacties

  • Bert E. Bert E. Je hebt nog hogere soorten van molinia. Molinia arundinacea is er in een aantal variaties. Die geven in een grote tuin nog meer body. De wuivende halmen zijn prachtig. Ze worden makkelijk 2 meter hoog.
    Maandag 5 Oktober 2020 om 08:45
  • Margo G. Margo G. Goed om te weten Bert, daar ga ik eens achteraan. Ik hou wel van die wuivende halmen en ik vind het mooi als het gras flink hoger is dan de planten eromheen.
    Donderdag 8 Oktober 2020 om 20:11