MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vogels aantrekken in de tuin

 Blog  •  Gemaakt op: 14 Nov 2020

1) Zorg voor een bio-diverse tuin

Vogels hebben insecten nodig om hun jongen te voeden. Insecten hebben op hun beurt stuifmeel nodig van bloeiende planten. Creëer verschillende hoekjes in je tuin en kies voor inheemse planten en struiken. Hoe meer verschillende biotopen je creëert, hoe meer biodiversiteit ontstaat.

2) Zorg voor een veilig vogelhuis

Het is momenteel een goede periode om vogelhuisjes op te hangen. Zo kunnen de vogels in de winter wennen aan de huisjes en erin schuilen. In het voorjaar worden ze dan bemand als nestgelegenheid. En dat is wat we willen! Want vogels met jongen zoeken in de tuin massa’s insecten en rupsen om te voederen.

3) Zorg voor extra voedsel in de winter

In de winter is het belangrijk om vogels bij te voederen. Er is immers te weinig voedsel voorhanden in de natuur en de vogels hebben meer energie nodig in deze periode. Van december tot april mag je bijvoederen. Kies voor verschillende voeders en strooi of hang het op verschillende locaties.

4) Zorg voor water

Een vogelbad is zeker interessant. Je hoeft daarvoor geen speciale aankoop te doen, een oude ondiepe schaal doet al dienst! Water is in de winter zeer belangrijk, vooral bij vorst. Doe een beetje suiker in het water zodat het niet kan bevriezen.

In de zomer doet het vogelbad dienst als echt bad en is het een plezier om er naar te kijken.

 

Alle berichten

Reageer