Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Twee visies op de wintertuin: welke kies jij?

 Notitie  •  Gemaakt op: 17 Jan 2021

Ik zal het maar ronduit toegeven: ik ben GEEN liefhebber van het winterseizoen. Ik hou van het voorjaar met zijn frisse groen en zijn beloften voor de zomer. Ik geniet van de zomer als de tuin op zijn allerbest is. De laatste jaren heb ik zelfs geleerd om de herfst te waarderen. Zo'n najaarstuin in verval vind ik echt wel iets hebben, maar de wintermaanden? Daar wordt ik zowel letterlijk als figuurlijk niet warm van. Het liefst zou ik, als een egel, eind november in winterslaap gaan en pas in het voorjaar weer wakker worden.

Jammer genoeg is dat niet mogelijk. Als tuinier zul je dus, hoe dan ook, met de winter moeten dealen. Daarbij zijn er in principe twee visies: je kiest voor de wintergroene tuin of je accepteert dat je tuin in de winter volledig afsterft. Beide benaderingen kunnen een mooie tuin opleveren.  

KLIK HIER om er alles over te lezen.

 

Alle notities

Reageer