MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tuinier je op droge grond? Mulch dan nu je tuin!

 Notitie  •  Gemaakt op: 28 Feb 2021

Als je tuiniert op droge zandgrond kan je tuin in voorjaar razendsnel uitdrogen. Het voorjaar is traditioneel de droogste periode van het jaar en doordat de planten nog niet in het blad zitten, heeft de zon vrij spel. Begin maart is daarom de ideale periode om je tuin te mulchen. Een muchlaag voorkomt uitdroging en helpt ook tegen onkruid. Ik heb een blog geschreven over hoe wij dat aanpakken.

KLIK HIER om het blog te lezen. 

 

Alle notities

2 reacties

  • Laura V. Laura V. Sinds ik mulch gebruik ( vorig jaar) heeft mijn laurier schimmel / meeldauw. Nu alles verwijderd en rigoreus gesnoeid. Hopelijk dit jaar beter.
    Maandag 1 Maart 2021 om 13:45
  • Margo G. Margo G. Er zijn twee soorten meeldauw: echte en valse. Bij echte meeldauw zit de schimmel op de bovenkant van het blad. Bij valse meeldauw zit de schimmel op de onderkant van het blad. Omdat het een schimmel is. ligt het voor de hand om te denken dat vocht het probleem is, maar echte meeldauw breidt zich juist explosief uit bij warm en droog weer omdat de weerstand van plant bij droogte verzwakt. Het nadeel van mulch is dat je soms niet in de gaten hebt hoe erg de grond is uitgedroogd.
    Afgelopen jaar was een slecht jaar v.w.b. meeldauw omdat het droog en warm was. Hoe je meeldauw kunt voorkomen, kun je lezen in dit blog: https://tuinierenopzand.blogsp...
    Zondag 7 Maart 2021 om 13:16