Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

52°23’40.4″N 4°57’54.9″E

 Blog  •  Gemaakt op: 22 Okt 2014

Dag 24. Het landschap begint langzaam te veranderen. Langzaam maar zeker baan ik mij een weg door het oerwoud. Tientallen vierkante meters hebben ondertussen kennis gemaakt met mij en mijn landhak. Hoeveel kuub zou dat zijn? Het brandnetelparadijs naast het huis is omgetoverd tot bedden met uien en knoflook, ongeveer de helft van het ellenlange gras ligt nu in het oorspronkelijk (niet door ons) geplande zwembad te verpieteren, en de strook langs het pad is nu niet meer groen maar vol bloemetjes en bloembollen.

Het zwembad begint trouwens al aardig gevuld te raken. Gras, brandnetels, paardebloemen en haagwinde. Dat laatste is echt verschrikkelijk. Mooie bloempjes hoor, maar het groeit zo snel dat je het bijna kan zien groeien. Elk stukje grond wordt dus een paar keer omgekeerd waarbij de witte wortels er zorgvuldig uitgepeuterd worden.

Af en toe kom ik nog een plant tegen die het overleefd heeft tussen al dat onkruid. Zo blijkt er bijvoorbeeld een hibiscus in de tuin te staan, twee eigenlijk, of drie, misschien wel meer, want hij heeft zichzelf natuurlijk wel vrolijk uit kunnen zaaien de afgelopen paar jaar.

Achter het huis ziet het er zo uit:

Ergens in die rimboe staan nog best mooie planten. Beetje hoog misschien, maar wel mooi. Boven de schutting zag ik een prachtige roos…. op drie meter hoogte. Verder staat er boskamperfoelie en rozebottels. De schutting zelf is overgroeid met perzische klimop. Wie weet wat ik nog meer vind als ik mijzelf een weg door de jungle baan. De kans is vrij groot dat ik nog wat slangen tegen ga komen daar (geen grapje). Bij de tuinbeurt vertelde iemand enthousiast dat er redelijk veel ringslangen op het park voorkomen. En waar zitten die het liefst? Precies. Goed beschermd tussen de brandnetels.

PS bedankt mede-tuinders voor het identificeren van de planten!

 

Alle notities

Reageer