MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Buzzy City bouwt aan biodiverse steden

 Blog  •  Gemaakt op: 10 Jun 2021

Buzzy wat? Buzzy City, de plantentoer van BEST-select. Een initiatief waarmee de coöperatieve vereniging van 17 Vlaamse sierboomkwekerijbedrijven, in samenwerking met ILVO, pleit voor meer groen – en meer biodiversiteit – in de stad. En daarvoor schakelt ze haar burgers is. Want meer groen is onmisbaar voor het klimaat, de lucht, het water. Wist je trouwens dat je met de juiste, duurzame cultivars in je (stads)tuin zelf de biodiversiteit kan vergroten? En er een bonte bloeiende boel kan van maken? 

Net daarom springen de BEST-select tuinaannemers in mei op hun kruifiets, de Buzzy bike. Met Pinky Winky’s, Buddleja’s en Bee Golds gaan ze kleine braakliggende stukjes Roeselare, Lokeren of Kortrijk opfleuren. Maar ook met Bobo’s, Jacky’s Favorites en Cicero’s. Wat dat zijn? De beste keuze van hortensia’s, rozenstruiken en vlinderstruiken, die rijkelijk bloeien en groeien. Op hun route geven de tuinaannemers ook info, tips en tricks over de aanplanting en verzorging. Een maandje later brengen ze dan al fietsend de fleurige finishing touch aan. En daarna is het aan jou. 

Workshop voor Buzzy bees 

Op zaterdag 12 juni in Roeselare, zaterdag 19 juni in Lokeren of zaterdag 26 juni in Kortrijk is het aan de Buzzy bees. Tijdens een workshop leer je van de BEST-select tuinaannemers hoe je de planten, bloemen en struiken in je eigen tuin kan planten en verzorgen – en mee kan bouwen aan een groene, biodiverse stad.  

Zelf een Buzzy bee worden? Zoef naar www.bestselect.be/buzzycity en schrijf je vliegensvlug in. 

 

Alle berichten

Reageer