Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Waarom water in de tuin zo belangrijk is!

 Notitie  •  Gemaakt op: 26 Jun 2021

Wel of geen water in de tuin? Water staat hoog op het verlanglijstje van veel tuinliefhebbers. Al schijnen mannen hier meer belang in te stellen dan vrouwen! Vijvers, waterlopen en fonteinen zijn blijkbaar typisch een mannending.   

Jarenlang bestond het enige water in onze tuin uit een aantal vogelbadjes die links en rechts verspreid stonden. Die badjes vullen we dagelijks met fris water en het is wonderlijk wat zelfs zo weinig water doet voor het leven in je tuin. Regelmatig vind ik een kikker midden in het badje. Vogels komen drinken en zich wassen en ook de eekhoorns en een egel komen af en toe langs voor een verkoelende slok. 

Toch was er op de achtergrond altijd wel een wens om meer te doen. Een grote vijver of waterpartij is niks voor mij (ik ben nou eenmaal een vrouw), maar misschien toch een klein waterwerkje? Of een ondiepe poel voor de kikkers? Uiteindelijk is het een waterschaal geworden. Je ziet hem boven dit blog.

Heb jij nog geen water in je tuin? Dan geef ik je in mijn nieuwe blog vijf redenen waarom je hier misschien toch over na zou moeten denken.  

KLIK HIER om het blog te lezen. 

 

Alle notities

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Dat verhaal van die oude koekenpan moet ik toch onthouden , Margo 😁
    Heel mooie waterschaal trouwens !
    Zondag 27 Juni 2021 om 08:57
  • Margo G. Margo G. Dank je, ik ben er ook heel blij mee.
    Woensdag 30 Juni 2021 om 19:24