MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Een Penstemon die wél winterhard is!

 Notitie  •  Gemaakt op: 10 Jul 2021

De Penstemon (slangenkop in het Nederlands) is een ondergewaardeerde vaste plant omdat hij de naam heeft niet winterhard te zijn. Niet helemaal onterecht. Ik ben in het verleden jaren aan het modderen geweest met Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' (misschien beter bekend als Penstemon 'Garnet'), een mooie plant met prachtige donkerroze bloemen. Maar helaas: zonder winterdek kwam ie de winter niet door en met winterdek ook niet. Op een gegeven moment heb ik het maar gewoon opgegeven.

Zelf had ik dus ook niet bar veel vertrouwen in de winterhardheid van de Penstemon, maar vorig jaar ging ik toch weer voor de bijl. De aanleiding was een artikel in Groei & Bloei (januari 2020) waarin wordt geschreven dat die slechte naam eigenlijk onverdiend is. Dat veel soorten wel degelijk goed winterhard zijn en dat het verder prachtige planten zijn met een ontzettend lange bloeitijd. Maar dat laatste wist ik eigenlijk al. 

Deze keer koos ik voor Penstemon digitalis en deze bleek wél winterhard! In mijn nieuwe blog lees je alles over deze prachtige, langbloeiende borderplant. 

KLIK HIER om het blog te lezen 

 

Alle notities

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Interessant , en penstemom Digitalis is het overwegen waard , vooral in onze winter natte tuin. Staat bij deze op het verlanglijstje in mijn hoofd😉 Zaterdag 10 Juli 2021 om 22:07
  • Margo G. Margo G. Ik, als zandgrond tuinier, ben altijd stiekem jaloers om mensen die tuinen met natte grond hebben maar die hebben dan weer hun eigen problemen :-) Zondag 25 Juli 2021 om 12:06