MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Anisodontea capensis 'El Rayo'

 Notitie  •  Gemaakt op: 14 Aug 2021

De Kaapse malva bloeit zeer rijk en ongelooflijk lang, deze plant staat gewoonlijk vanaf mei tot eind november in bloei. Deze 'El Rayo' heeft felroze bloemen geaderd met rood tot paars hart.
Kan, ondanks zijn herkomst (Zuid-Afrika), toch redelijk wat vorst verdragen, zo tussen -10 en -15 graden. 

  • Bloeitijd :    april - december
  • Hoogte  :    150 - 180 cm
  • Standplaats  :    volle zon

De Anisodontea behoort, net als de Abutilon, tot de grote kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). De Nederlandse naam van de Anisodontea is ‘Kaapse Malva’. Opvallend aan de Anisodontea zijn de lange meeldraden. Maar kijk ook eens naar zijn vele roze bloemen. De roze kleur van de bloemen wordt ook nog eens versterkt door de donkere nerven. Dankzij zijn langdurige bloeiperiode, is het een dankbare terras- of balkonplant.

Plaats op terras of balkon: De Anisodontea is een liefhebber van warmte en zon. Zet hem daarom op een zonnig plekje op je terras of balkon. Het liefst beschut tegen matige wind. Zet deze rijkelijk bloeiende plant in een ruime pot op je terras of balkon.

Verzorging: In de zomer, vooral als het erg warm is, vraagt de Anisodontea bijna dagelijks water. Zorg er wel voor dat het te veel aan water uit de pot weg kan. Geeft een keer per twee weken extra plantenvoeding. Laat de grond waarin de plant staat, niet uitdrogen. Houd deze vochtig.

Groeit de plant een beetje uit zijn vorm? Snoei hem dan gerust wat terug. Kijk ook of de plant zaaddoosjes produceert. Knip deze weg zodat de plant alle energie in het vormen van nieuwe bloemen stopt.

Snoeien: De Anisodontea is geschikt om in elke vorm te knippen die je wilt. Vandaar ook dat het een van de eerste kuipplanten was die met een mooie bol op stam in grotere aantallen werd gekweekt. Zie je bijen rondom de Anisodontea? Zij komen af op de vele roze bloemetjes. Hierdoor gaat je plant over op het maken van zaaddozen. Verwijder deze of knip de plant terug tot in zijn oude model.

 

Alle notities

Reageer