MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Lelie 'Casa Blanca'

 Notitie  •  Gemaakt op: 17 Aug 2021

De Lelie 'Casa Blanca' is gekweekt voor schoonheid en heeft grote, mooie, naar buiten gerichte, komvormige, melkwitte bloemen met sierlijk teruggebogen bloemblaadjes en contrasterende rood-oranje helmknoppen. Deze elegante lelie kan tot 6-8 bloemen per stengel produceren en zal je hart stelen!
Plant ze in groepen van 3 bollen in de vaste plantentuin voor een opvallend schouwspel! En vergeet niet van hun geur te genieten op je terras, als je buiten zit op zomeravonden!
 
Door professionals beschouwd als de beste witte Oriental Lily ooit, won deze plant de prestigieuze Award of Garden Merit van de Royal Horticultural Society in 1993.
Deze groeikrachtige schoonheid bloeit tot wel 4 weken in het midden van de nazomer en vormt een uitstekende borderplant, die felle kleuren compenseert en de vaste plantenborder met mooie uitroeptekens contrasteert!

Zeer geschikt voor potten en de snij-tuin, omdat het uitstekende verse snijbloemen maakt. Plant ze in groepen van 3, 6 of 12 bollen voor een opvallend schouwspel!
Deze lelie wordt 90-120 cm hoog op stijve stengels bekleed met lineaire, donkergroene bladeren. Ze gedijt het best in de volle zon of halfschaduw en is niet kieskeurig wat betreft de bodem, mits deze goed doorlatend is. Een goede vochtigheid is vereist en droge grond moet worden vermeden!
Betrouwbaar, gemakkelijk te kweken, geliefd bij bijen en vlinders.
Giftig voor katten (maar niet voor honden of andere bekende soorten).
Knip na de bloei de bladeren en stengels terug als ze geel zijn geworden. Deze plant kan zichzelf uitzaaien.

In de herfst of vroege lente in de tuin planten. Potplanten kunnen elk moment tussen voorjaar en najaar worden geplant.
Deze lelie behoort tot de Oriental Hybrids Division (VII), waartoe lelies behoren met middelgrote tot zeer grote bloemen, meestal komvormig, plat of met teruggebogen bloemblaadjes. De binnenste bloemblaadjes zijn vaak zeer breed, de randen vaak gegolfd of gedraaid en meestal overlappend aan de basis zodat de bloem een meer centrum heeft.
De Leliebloemen zijn meestal wit tot roze tot purperrood, sommige goudgeel en zijn meestal geurend.
De bladeren zijn verspreid, meestal breed tot zeer breed. Vaak laat bloeiend.

Er zijn 9 verschillende soorten lelies geclassificeerd door de Royal Horticultural Society. En het zijn stuk voor stuk echte blikvangers!

 

Alle notities

Reageer