MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bamboe verwijderd

 Notitie  •  Gemaakt op: 20 Okt 2021

Ongeveer 7 jaar geleden heb ik een gele bamboe gepoot die ongeveer 6 meter hoog kan worden. Ik groef hem in een plastic pot zonder bodem in in de grond in de veronderstelling dat die pot de bamboe zou tegenhouden. Dit bleek niet het geval toe ik de eerstvolgende (late) lente ver van de pot bamboe uit de grond zag komen. Nu in 2021 vond ik het gedrag van de bamboe welletjes en heb ik samen met mijn vrouw de gehele plant uitgegraven/uitgetrokken. Een geluk was dat het stuk tuin is omsloten door beton die redelijk diep in de grond zitten. Hopelijk hebben we de hele plant verwijderd en komt de bamboe niet terug.

Nu wacht ons nog een andere woekerbamboe, een groene die tot 6 meter hoog wordt, 8 jaar geleden geplant zonder wortelbegrenzer. We gaan binnenkort de strijd aan!

 

Alle notities

4 reacties

 • Bob H. Bob H. Ja, dat zijn taaie rakkers, die lopen uit naar de meest "niet zichtbare plaatsen", zo heb ik een fluweelboom, loopt ook uit en zie je her en der opkomen.(succes ermee)
  Dinsdag 26 Oktober 2021 om 14:07
 • T. A. T. A. Sterkte.
  Dinsdag 30 November 2021 om 18:52
 • Ruud M. Ruud M. Bob en T. bedankt!
  Donderdag 2 December 2021 om 14:20
 • Meike H. Meike H. Ik kan niet zeggen dat een bamboe vervelend kan doen, is afhankelijk van de soort... Mijn Phyllostachys aurea en nigra zijn beide in een metselkuip met gaten in de bodem geplaatst. Deze soort wortelt niet diep. Alle bamboescheuten die over de rand kruipen knip ik onmiddellijk af, zo blijft het mooi op de plek waar het is bedacht. Vaak kun je de bamboe 'afsteken' en grendelt het dan af, maar als dat niet vanaf het begin wordt gedaan....ik wens jullie sterkte
  Zaterdag 1 Januari 2022 om 11:18