MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

De vlinderstruik gesnoeid.

 Blog  •  Gemaakt op: 17 Feb 2022

De vlinderstruik was al overal aan het uitlopen. Dat vond ik zonde van zn energie, gesnoeid wordt er toch. Het is eigenlijk prachtig weer zo in de " storm" dus snoeischaar gepakt.
Misschien een klein risico genomen, maar zelfs een weekje vorst zal hij vast overleven.
De stekken van 2maanden oud slaan aan! Die maakte ik natuurlijk van de vlinderstruik zelf. De methode om een stuk of 12 stekjes bij elkaar te binden en in de grond te zetten lukt nu altijd feilloos. Die groepjes uitgelopen stekken plant ik overal in de stad, en ik geef ze ook wel weg.

Deze stekken blijven hier staan. Ik wil de struik een centimeter of 30 " verplaatsen" door aan de ene kant oude delen compleet weg te snoeien snijden, en aan de andere kant nieuwe stekken te plaatsen. Dat doe ik nu voor t tweede jaar. De struik wandelt zo in een mooi tempo wat mij betreft. Er is geen enkele haast mee. Want die plek die ik vrij maak moet ingenomen worden door de hamamelis, en die groeit ook langzaam.

De plastic tuincentrum stokjes voor tomaten kruiden lathyrus ed vind ik te lelijk, daar gebruik ik altijd gesnoeide delen van de vlinderstruik voor.

Werkt wat mij betreft beter en meer dan uitstekend. Vooral omdat er veel meer steunpunten voor t te steunen plantje te vinden zijn, en meer houvast als ik een draadje gebruik.

 

Alle notities

Reageer