Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Laura B.

Euonymus Japonicus Green Spire

 Blog  •  Gemaakt op: 12 Maa 2022

Euonymus Japonicus Green Spire is een fraaie benaming voor een prachtige plant. In Nederland kennen we deze heestersoort ook wel als Japanse Kardinaalsmuts. De Euonymus Japonicus zien in veel tuinen terug waar het aangeplant is als haagje. Maar ook als borderbeplanting of in een groepje laat de charme van deze heester goed zien. Het kent een compacte groei en wordt uiteindelijk niet hoger dan 80 centimeter. Omdat de Euonymus Japonicus winterhard is blijft het gedurende het hele jaar mooi groen en verliest het, zelfs tijdens lage temperaturen, geen blad. Het heeft glanzend donkergroene bladeren die langwerpig zijn en lichtjes gekarteld. Wat ook een groot voordeel van de Euonymus Japonicus is: het kan op iedere standplaats staan. Een echte bikkel waar u vele jaren plezier aan zult beleven en die maar weinig onderhoud vraagt.

Euonymus Japonicus Green Spire als buxusvervanger

De Euonymus Japonicus Green Spire wordt vaak gezien als een goede buxusvervanger. Waar deze te kampen heeft met aanvreting door de buxusmot en diverse schimmelziektes ondervindt de Euonymus Japonicus hiervan geen hinder. Bovendien groeit de Euonymus Japonicus sneller dan de buxus waardoor er binnen no time een volgroeide haag in uw tuin prijkt. Door de bodem goed om te spitten voordat u de Euonymus Japonicus aanplant wordt deze goed gedraineerd. Hierdoor kan neerslag voldoende in de bodem trekken zonder dat de Green Spire al te natte voeten krijgt. Voeg ook wat organische meststof toe en vermeng met dit met de uitgegraven aarde. Zo weet u zeker dat de Euonymus Japonicus een goed start krijgt en de benodigde voedingsstoffen.

Euonymus Japonicus na aanplanten onderhouden

Wanneer de Euonymus Japonicus is aangeplant behoeft het verder maar weinig onderhoud. Wel is het belangrijk dat u het, vooral in de periode na het aanplanten, voorziet van voldoende water. Om ervoor te zorgen dat de Green Spire de gehele dag kan genieten van het vocht geeft u water in de vroege ochtenduren. Wanneer de Euonymus Japonicus éénmaal gewend is kunt u de vochttoediening reduceren, behalve tijdens een droge periode. Eénmaal per jaar snoeien in het voorjaar zorgt ervoor dat de Euonymus Japonicus Green Spire weer nieuw blad vormt. Alleen de bovenzijde snoeien is hierbij voldoende. 

 

Alle notities

Reageer