Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

2 zwaluwen

 Notitie  •  Gemaakt op: 08 Mei 2022

Eergisteren, 6 mei, was de zwaluw weer terug. En gister zaten ze met z'n tweëen bij de zwaluwpotten in de paardenstal. Het is nog steeds droog, de voorspelde regen heeft gister niet doorgezet. Dus het wordt tijd dat ik modder ga maken, anders blijven de schoongemaakte nestpotten onbebouwd.

Intussen staat de brem volledig in bloei, evenals de sering en de Daphne. Overal staan bloeiende aardbeien: dat belooft een grote oogst. De paarse bloemen van de Paulownia worden stëds beter zichtbaar maar vallen ook snel af.

Het wordt nu steeds duidelijker wat de effecten zijn van de nachtvorst in april: vooral Kwets en handpeer vertonen di de vruchtbeginsels. De kersen en stoofperen groeien echter volop. Ik sproei of begiet ze 's avonds, vanwege de droogte. De afgelopen weken, als het 's nachts koud was (<4°C), zette ik een brandende kaars in de kas, met een brede  lont. Redultaat: 's  ochtends was het dan 12 à 13 °C in de kas, wat aangenaam was voor de kuipplanten. De spinnenwebben in de kas werden wel zwart van het roet.  Intussen zijn de nachttemperaturen hoger en Heb ik gister alle kuipplanten buiten gezet om de vermeende regenbui op te vangen. Het bleef echter bij wat gedruppel.

 

Alle notities

Reageer