MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Excuses aan een Franse veldwesp

 Blog  •  Gemaakt op: 08 Mei 2022

Ik heb zo'n twee jaar geleden een soortement van ladder met potjes voor zomergoed in elkaar geflansd, gewoon ff snel van wat half vergaand hout ergens uit een berm. Dat het niet zo lang mee zou gaan was wel duidelijk. Ook was het water geven wat problematisch daar de potjes veelal scheef op de sporten hingen.

Daarom gisteren een ladder 2.0 gebouwd van afval hout uit mijn vorige baan, waarvan ik bij mij thuis nog meer dan genoeg van heb liggen. Het nu gebruikte hout komt uit Zuid-Amerika en is zodanig hard dat je er amper een spijker in kunt slaan en zal dus de rest van mijn leven meegaan. Ook zijn de sporten vervangen door plankjes zodat de potten enigszins vlak staan. Flinke verbetering dus. 

Nu was ik gisteren bezig de ladder ter plekke op te bouwen toen een vaste bezoeker van ladder 1.0 kwam kijken. Dit betreft een Franse veldwesp die ik er al vaak gezien heb. Gelijk toen ik de wesp zag ging een lichtje branden : heb namelijk recent wat meer geleerd over het gedrag van deze wespen. Ze schrapen schaafsel van hout en nemen dat mee naar hun nest als bouwmateriaal. Meteen toen ik 1 en 1 bij elkaar op telde realiseerde ik me dat mevrouw Franse veldwesp dan wel erg zere kaken zou krijgen als ze zou proberen schaafsel van de nieuwe ladder af te halen... 

Vandaar mijn excuses aan deze Franse veldwesp, ik heb een gedeelte van de oude ladder erbij gezet voor haar, zodat ze nu een keuzemenu heeft ?

 

Alle notities

3 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Heb je er ook een wegwijzer bij gezet Adrie ??😂
    Zondag 8 Mei 2022 om 15:19
  • Adrie d. Adrie d. Hahaha, ze was net nog op visite. Had toch de voorkeur aan het oude half vergane stuk hout😄😄
    Zondag 8 Mei 2022 om 18:02
  • Margo G. Margo G. Nou weet ik ook wie er zitten te knabbelen aan de hardhouten armliggers van mijn tuinstoelen!
    Vrijdag 10 Februari om 20:18