MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 vleermuizen, of toch 5?

 Notitie  •  Gemaakt op: 09 Mei 2022

De Daphne staat nu volop in bloei met witte geurende bloemen. Daphne blijkt een enorme insectentrekker te zijn: talloze bijen en zweefvliegen zwermen er omheennof genieten van eennpotje nectar. In de namiddag is de lucht "zwanger van" de geur van de 2-kleurige sering: paars met een wit buitenrandje. 

'S Avonds is het warm en zit ik buiten met mijn hoofd omhoog, naar de wolken gericht.  Waar ik vorige zomers slechts 2 vleermuizen tegelijkertijd kon onderscheiden, zijn het er nu 3. En op enkele momenten lijken het er zelfs 4, misschien wel 5 te zijn. De vleermuizen glijden geluidloos, maar zo snel als formule1-bolides door de lucht. Geluidloos, in tegenstelling tot de gans, die wel geluid maakt met zijn vleugels. De lucht blijkt een geweldig circuit: vleermuizen, vogels en insecten gunnen elkaar de ruimte, zonder te botsen.

Het paartje boerenzwaluwen zit bovenop een legger Nasr brnedenbte kijken hoe ik ponies en kippen voer. Een beetje mistroostig waarschijnlijk, want mijn pogingen om modder te maken, zijn nog niet gelukt: de ondergrond is te droog en te hard.

 

Alle notities

1 reactie

  • Marianne V. Marianne V. Zo leuk, hier jaren geleden dat ik een vleermuis je zag 😔 Dinsdag 10 Mei om 10:52