MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Hoe verzorg ik mijn nieuwe rolgazon?

 Notitie  •  Gemaakt op: 22 Jul 2022

Water?
Als het gazon pas is aangelegd, is het belangrijk om overvloedig water te geven (zeker tijdens droge periodes), zodat de wortels zich goed kunnen nestelen in de ondergrond. Indien er zich ‘groeven’ vormen tussen de graszoden, dan is de graszode aan het krimpen & uitdrogen. U geeft best overvloedig water bij! Meermaals per dag sproeien de eerste 14 dagen. (niet in de volle zon) De eerst twee/drie weken is het beter om zo weinig als mogelijk uw gazon te betreden, anders krijg je doordat uw ondergrond drassig is verzakkingen in uw
gazon. Bij kans op vriezen laat u het gazon beter gerust, dan ligt de groei toch stil. Eenmaal het weer betert , goed in de gaten houden dat uw gazon niet uitdroogt!
Bemesten?
Maart/april: voorjaars anti-mosmeststof DCM of Start DCM
juni: gazonmeststof DCM
September: najaarsgazonmeststof DCM
Bemesten doet u het beste met een speciaal bemestingskarretje zodat allles goed verdeeld wordt, anders kan verbranding optreden.
Bekalken?
Bekalken met groenkalk in het najaar. Bekalken gebeurt ook beter met een bemestingskarretje.
Zorg er wel voor dat indien er kalkvrezende planten net naast het gazon staan de kalk niet in de plantvakken terecht komt. O.a. Rhododendrons en Hortensia’s hebben niet graag kalk.
Onkruid?
Manueel onkruid verwijderen mag pas nadat uw gazon voor de eerste keer gemaaid is. Met chemische onkruidbestrijding wacht u beter tot na een drietal keer maaien. Lees steeds de gebruiksaanwijzing van het product.
Maaien?
Na 14 dagen mag u voor het eerst uw gazon maaien op de hoogste stand van de grasmaaier. Nadien verlaagt u de stand beurt na beurt tot dat u het gewenste resultaat hebt bekomen (min. op 3,5 cm). Uw gazon blijft mooier als u het niet te kort en regelmatiger maait.

 

Alle notities

Reageer