MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Zelf je tuin ontwerpen? Doorloop dan deze 10 stappen!

 Blog  •  Gemaakt op: 05 Feb 2023

Wil je een tuinontwerp laten maken of zelf je tuin ontwerpen? Dan is het nuttig om deze tien stappen te doorlopen om te bepalen wat jij wil. Zo zorg je ervoor dat je de tuin krijgt die je in je hoofd had. Als je niet weet wat je wil, trekt de ontwerper zijn eigen plan en dan is meer zijn tuin dan jouw tuin. Ik ken verschillende mensen die tuin lieten ontwerpen en om die reden uiteindelijk niet happy waren met het resultaat. 

Nog leuker is het om zelf je tuin te ontwerpen. Het resultaat is een unieke tuin die helemaal bij jou past. Wanneer ik hier door de wijk loop, pik ik de tuinen die door professionele tuinontwerpers zijn bedacht er zo uit. Het zijn tuinen die strak ingedeeld zijn en waarin mooie materialen zijn verwerkt. De beplanting bestaat meestal uit enkele onderhoudsarme soorten. Het zijn vaak toch een beetje 'dertien in een dozijn' tuinen. Mooi, maar ze hebben geen ziel. 

Echt unieke tuinen ontstaan uit de passie en betrokkenheid van de tuineigenaar zelf. Nou denk je misschien 'dat lukt mij nooit' maar het is gewoon een kwestie van beginnen. Met onderstaand stappenplan loods ik je door het proces heen. Zelf heb ik er een verslavende hobby aan overgehouden! 

KLIK HIER om het blog te lezen 

 

Alle notities

Reageer