MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tuin bemesten, wat heb je nou écht nodig?

 Blog  •  Gemaakt op: 10 Feb 2023

Vroeger was het simpel. Als je je tuin wilde bemesten ging je naar de boer voor een aanhanger stalmest of naar de Boerenbond voor een zak kunstmest. Vandaag de dag is dat anders. Goed verteerde stalmest is nauwelijks meer te krijgen maar daar staat tegenover dat de tuincentra een duizelingwekkend aanbod hebben in meststoffen.

Naast kunstmest is er nu ook universele organische mest, beendermeel, bloedmeel, chilisalpeter, gesteentemeel, hoefmeel, hoornmeel, lavameel, kalk, kieseriet, koemestkorrels, patentkali en vinassekali. Ook zijn er speciale mestsoorten voor o.a. gazons, rozen, kuipplanten, groenblijvende planten, groenten, hortensia’s en rododendrons. En dan heb ik vast nog niet alles gehad. 

Je ziet door de bomen het bos niet meer en als je niet uitkijkt, puilt je schuur binnen de kortste keren uit door alle halfvolle dozen en zakken mestkorrels. Maar wat is nou het verschil? En wat heb je nou écht nodig? In dit blog wil ik proberen die vraag te beantwoorden. Ik heb zelf een siertuin op schrale zandgrond (geen moestuin). Houd daarom in de gaten dat dit blog vanuit dat perspectief is geschreven. 

KLIK HIER om het blog te lezen 

 

Alle notities

Reageer