Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Familie koolmees

 Notitie  •  Gemaakt op: 21 Mei 2023

Sinds een week horen we gekwetter in de deel. Ma koolmees heeft het beschot tussen deel en terras gekozen als haar kraamkamer.  Ik kan niet meer zonder schuldgevoel op het terras zitten, want dan vorm ik een belemmering voor haar vlucht met voer voor de kinders. Heb als goedmakertje dus mezenbollen in de beuk opgehangen, waar ze ijverig gebruik van maakt. Ze had ze sowieso al zien liggen op de terrastafel, door het plastic heen en was de kinders er al mee aan het voeren. Naast haar, hadden kauw en ekster de mezenbollen in de boom ook gevonden. Ma (en soms pa) koolmees vliegt de hele dag af en aan; blijft zo'n 4 seconden in het nest en weg is ze weer, voor alweer een boodschap. 

Nu het terras is gekaapt, ga ik maar wat verder weg zitten. En kijk hoe druk Ma is. Haar vlieguren zijn niet te vergelijken met een stappenteller.

 

Alle notities

1 reactie

  • Marianne V. Marianne V. Bertine , mezenbollen mag je nu in geen geval meer hangen: de mezen moeten insecten en rupsen enz voeren aan hun jongen. Als ze voor de gemakkelijkheid oplossing gaan van granen voor kleine jongen kunnen die sterven want ze kunnen nog geen granen verteren
    Zondag 21 Mei 2023 om 15:13