MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Fête des tulipes

 Blog  •  Gemaakt op: 22 Jan 2015

Ik heb een extra zintuig ontwikkeld voor het spotten van pallets. Ik kan niet meer blindelings van werk naar huis rijden. Zodra ik een pallet zie aan de kant van de weg moet ik stoppen en deze in de auto kieperen. De reden hiervoor is dat we tegenwoordig een houtkachel in het tuinhuis hebben. Je kan natuurlijk ovengedroogd hout kopen, maar waarom dat doen als je ook gratis aan (ongeverfd) hout kan komen wat anders toch weggegooid wordt. De Turkse supermarkten in de straat verderop willen de pallets wel voor ons bewaren en de doe-het-zelf-zaak om de hoek bewaart ook wat zaagresten voor ons.

 

Naast dat zo’n kachel bijzonder aangenaam is in de winter was het traject ervoor ook leuk. Eerst hadden we brandwerende platen nodig. Die zijn niet gewoon bij de bouwmarkt te krijgen, maar daarvoor moet je bij winkels zijn die wat grovere bouwmaterialen verkopen. We hebben de platen afgewerkt tot net boven de kachel met tegels van de lokale tegelhandel. Boven deze tegelwand komt nog wat bijzonders, maar dat verklap ik nog niet.


 

De kachelpijp was ook nog een onderneming. Niet zozeer het installeren ervan. Gat in het dak zagen, pijpen in elkaar schuiven, en klaar is Klara. Nee, vooral waar je ze voor een redelijk bedrag kan kopen. Uiteindelijk hebben we alle benodigdheden kunnen vinden bij een zaak vlak onder Utrecht.

 

Wat een luxe! Een buitenhuis met stromend water, gas, electra en een houtkachel…. en dan ook nog eens een heerlijke tuin. Dat laatste daar was het allemaal om te doen, maar zo’n huisje erbij is ook wel erg fijn.

In de tuin staat alles momenteel stil. Af en toe spit ik nog wat en haal ik wat onkruid weg. Het oerwoud achter het huis moet nog maar even wachten, want de grond is te drassig. De laatste keer dat ik daar wat aan probeerde te doen kwam ik terug als het verschrikkelijke moddervrouwtje. Dat komt dus van het voorjaar wel.

De laatste bloembollen zijn nog wel de grond in gegaan. Van een vriendin hadden we een flinke zak bloembollen gekregen uit de keukenhof. Vermoedelijk waren het tulpen. Dit bleek een feestmaal te zijn voor de muizen, de fazant en andere beestjes die op de tuin rondzwerven. Over de rest van de tulpen heb ik maar wat kippengaas gelegd. Hopelijk helpt dat.

 

Ondertussen is het tuinieren binnenshuis begonnen. Hamish wil een aardbeienmuur maken, dus ik heb wat aarbeien gezaaid in een kasje op de vensterbank. Inmiddels is het ook al bijna tijd om tomaten te gaan voorzaaien en daarnaast doe ik nog een poging om een citroenboom te kweken. Geen idee of dat wil lukken, maar er komt in ieder geval al een sprietje groen tevoorschijn.

 

Alle notities

Reageer