MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Stiltetuin

 Notitie  •  Gemaakt op: 11 Feb 2015

De Stiltetuin was onderdeel van de Natuurvoedingswinkel de Garve en is nu de theetuin van Organinc Food For You. De tuinen zijn vrij toegankelijk en je kunt er een (gratis)kopje thee of koffie drinken.
Ik ben de tuinman gebleven en kruip er het liefst over de grond... s'ochtends vroeg, s'avonds of op zondagen om in alle rust bezig te kunnen zijn.

Ik heb de tuinen min of meer zelf ontworpen en aangelegd, vanuit het niets zou je kunnen zeggen. Het was voor mij een geweldige therapie in een periode van overspannenheid en even geen raad meer weten met het bestaan. Zonder enige tuinkennis over bomen en planten ben ik te werk gegaan en door schade en schande wat wijzer geworden.

Alles deed ik op mijn goede gevoel... door heel goed te kijken en waar te nemen wat er nodig was voor grond en planten en langzamerhand vonden de bloemen en planten hun juiste plek in de tuin, met veel schaduw door hoge bomen. Ook de vijver was een grote ontdekkingstocht met waterlely's, vissen e.d., de reiger echter bleef zich ermee bemoeien en op het laatst heb ik mij gewonnen gegeven en heeft hij de laatste goudvis/karper meegenomen.

Tegenwoordig ben ik veel bezig met mijn site nieuwebroederschap.nl waar ik regelmatig ook foto's plaats van mijn tuin en er ook plaats voor ingeruimd heb op pagina Stiltetuin.
http://nieuwebroederschap.nl

Het voorjaar nadert en ik verheug mij erop om weer aan het werk te gaan. De eenvoud vind ik zo prettig van gewoon over de grond kruipen en onkruid verwijderen en kijken naar de merels die heel dichtbij komen om de wormpjes te verschalken. Zij hebben daar recht op omdat het vooral hun tuin is.

 

Alle notities

Reageer