MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlechtwerk

 Blog  •  Gemaakt op: 28 Feb 2015

Nadat de muizen nagenoeg alle tulpenbollen hadden opgegeten hadden ze nog steeds niet genoeg. De volgende bollen op het muizenmenu waren de lelies. Ja, maar dat is de bedoeling niet! Tijd voor drastischere maatregelen. Ik had nog een paar flinke potten over, dus de bollen die over waren zijn nu daarin overgeheveld. De potten zijn hoog en lopen iets uit. Knappe muis die daarin kan klimmen. En nu maar hopen dat er geen vogels zijn die dit ook een lekkernij vinden.

tulpen

Wat betreft groenten heb ik het een en ander gezaaid in de tuin, en thuis staan de vensterbanken inmiddels ook vol. Dit jaar experimenteer ik wat met perspotjes. Het is even wat werk om de perspotjes te maken, maar er passen er wel veel meer in een kweekkasje.

kweekkasje

Aangezien ik NU alvast wat groen in de tuin wil hebben heb ik wat kant-en-klaar-kool bij het tuincentrum gehaald. Dit is meteen een test om te zien of deze niet opgevroten worden door konijnen. Liever dat ze deze opeten dan mijn met liefde opgekweekte plantjes.

tomaten

Mijn vriend kwam op het idee om het riet, wat overvloedig aanwezig is bij de slootkant, te verwerken op de tuin. Het zijn mooie lange stengels en hiermee heb ik een hekje rondom het kolenvak gevlecht. Het zal geen konijnen tegenhouden, maar het ziet er wel vrolijk uit. Om het af te maken hangen er nu wat Tibetaanse vlaggetjes bij. Naast dat deze de gebeden naar de goden toe waaien dienen ze wellicht ook als vogelverschrikker.

vlaggetjes

Nu ik toch aan het vlechten ben heb ik weer wat inspiratie opgedaan op het interweb. Van riet (er is nog best veel over) kan je natuurlijk ook mandjes en placemats vlechten. Ik zie weer een nieuwe hobby ;) De wat stevigere manden worden echter niet van riet gemaakt, maar van wilgentenen. Om nou meteen een wilg in de tuin te zetten is ook weer zoiets, maar bij een natuurgebiedje vlakbij mijn werk hebben ze net alle wilgen weer geknot. Van de week ga ik daar eens langs om een paar bosjes te halen.

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/02/28/vlechtwerk/

 

Alle notities

Reageer