MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

donderdag 6 maart

 Notitie  •  Gemaakt op: 06 Maa 2014

Vandaag en gisteren heerlijk in de tuin gewerkt. Eigenlijk moest ik in huis verder gaan met het behangen van de slaapkamer.

Ik ben vandaag bezig geweest in border 1. We hebben besloten dat we de borders gewoon nummers gaan geven. Dit bespaart een heleboel denkwerk.

Het stond behoorlijk vol met onkruid.  Veel opkomende planten werden al overwoekerd. Ik ben maar begonnen. Toen ik bij de Rudbeckia's kwam zag ik hele kleine sprietjes boven komen. Omdat ik bang was dat ik het zou vertrappen ben ik mijn methode van vorig jaar gaan toepassen. Van een grote zwarte bloempot knip ik de bodem eruit. Deze pot graaf ik in (natuurlijk wel waterpas) en hier plant ik dan weer de plant in. Dit scheelt op termijn veel werk: het onkruid heb je snel bij de plant weg en rondom kun je het onkruid wegschoffelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de plant beschadigd. Alle plantjes die ik vorig jaar zo in de border heb gezet lopen uit. Het oppotten heb ik ook gedaan omdat veel planten op een schuinte staan. Ze krijgen hierdoor niet zoveel water. Nu kan ik het water in de pot gieten.

Ik ben niet helemaal klaar gekomen. Zaterdag dus maar weer verder. Balen dat ik morgen geen tijd heb

 

Alle notities

Reageer