Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De grote voorjaarsschoonmaak

 Blog  •  Gemaakt op: 20 Maa 2015

Het mandenvlechten is vooralsnog geen groot succes. Het eerste geknutsel leverde een mismaakt vogelnestje op. Wel schattig, maar de vogels zouden mij uitlachen. Voor de volgende keer moet ik de wilgentenen eerst een tijd weken, dat schijnt beter te gaan.

[Mandje aka vogelnest]

In de tussentijd zijn we hard aan de slag om ons eigen nestje comfortabel te maken. De foeilelijke bank, zo had ik ‘m ook op marktplaats gezet, is ondertussen weg. Daar wordt de woonkamer best groot van. Het is nu behalve een fijne plek voor het weekend ook een fijne plek om thuis te werken. Er is stroom, een kachel, interweb via de telefoon en een koffiezetapparaat. Dus helemaal compleet.

[Woonkamer ruimer dan thuis]

In de tuin is een ander megaproject aan de gang. Missie zwembad-foetsie-maken. We zijn ongeveer op een derde. Het merendeel van het onkruid is naar de vuilstort gebracht, een stuk van de muur is afgebroken en langzaam maar zeker wordt de kuil weer gevuld met aarde.

[Zithoek]

[Kuil be gone]

Je merkt aan de tuin dat het lente aan het worden is. De sneeuwklokjes maken plaats voor krokussen en narcissen en er staan veel planten in de knop. De eerste bloemetjes op de forsythia zijn ook gesignaleerd.

[Katjes op de rode hazelnootstruik]

[Hoera! De roos heeft de drastische snoeibeurt overleefd]

[Forsythia]
 

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/03/20/de-grote-voorjaarsschoonmaak/

 

Alle notities

Reageer