MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Henk W.

De Zwaluw op 9 maart 2014

 Notitie  •  Gemaakt op: 09 Maa 2014

zondag 9 maart 2014

Met belangstelling toegetreden tot MIJNTUIN.ORG.

De eerste taken komen binnen. Mijn eigen tuin (de zwaluw) is onderdeel van een volkstuincomplex; op 28 januari van dit jaar stuurde ik een e-mail aan het bestuur of er nog een plekje was. 's Avonds stond de buurman voor de deur; hij bleek penningmeester van de volkstuin Schottelenburg en er was zo waar nog een stukje over. Vijfentwintig jaar geleden kwam er een einde aan mijn moestuin, en ik had nooit gedacht dat er een vervolg zou komen. Maar mijn "wandel-leven" zit er op; loop tegen de 70 en wat dan? Ik hou van het buitenleven, heb altijd contact met de grond gezocht en probeer nu - in het digitale tijdperk - weer te tuinieren. Er is veel veranderd.

Neem het programma Teken je tuin.

Ik krijg het niet voor elkaar. Zo handig ben ik niet met de computer. En dan kost het bar veel tijd, met al die symbolen, en een extra plus account (waarvan ik mijn wachtwoord alweer kwijt ben).

De tuin zelf heb ik "gespit"; feitelijk is het een verwaarloosde tuin omdat de vorige tuinbewerkers het niet meer voor elkaar kregen. De tuin heeft blijkbaar twee jaar braak gelegen en al het onkruid heeft volop kans gekregen tot ontwikkeling te komen (tot ergernis van de buren, naar ik heb begrepen). Goed, omgespit, bedden gemaakt, waardoor de lagere delen nu hoger liggen; houtsnippers in de paden (wat achteraf volgens de tuinburen een slecht idee was; de houtsnippers zullen je achtervolgen bij het spitten. Nu ja, ik dacht mij met het spitten te beperken tot de bedden, en via groenbemesting en bewerking met een woelvork de structuur van de grond intact te houden en te verbeteren), een cirkel voor de kruiden, een klein aardappelbed voor 2 maanden vroege aardappelen (Frieslander), alsmede sinds begin deze week een opslag gemaakt voor stalmest (van pallets die ik zag staan naast de houtsnippers). Ze moeten nog van landbouwplastic worden voorzien; dat komt deze week. Een schoonzus zal een kist timmeren voor het bewaren van tuinge-reedschap. Je mag geen schuurtje hebben op deze tuin (behalve de mensen dan die er allang tuinieren; die hebben privileges en houden die ook. Ook de tuin is niet veel anders dan de gewone wereld. Maar goed, ik wilde tekenen. Ik geef mijn e-mail adres en wachtwoord, en krijg prompt de reactie "e-mail adres bestaat al". Ik in paniek. Wat nu? Ik weet het ook niet. Zag dat je ook notities kon maken. En ben benieuwd wat er zo meteen gebeurd. O jee, een titel in tegen.  Waar moet dat??

 

 

Alle notities

Reageer