MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lente - een nieuwe start 2

 Notitie  •  Gemaakt op: 06 Apr 2015

Het maken van een nieuw plan voor de borders betekent vele uren op de bank of aan tafel speuren op met name Pinterest en MijnTuin.org. En vele uren rondlopen in de tuin en wikken en wegen wat ik waar wil hebben of qua aanblik wil veranderen. Een overdaad aan inspiratie. Iedere dag leer ik wat. Over de beplanting. Ook dat mijn plannen soms te overmoedig zijn. Zucht. Dit is geen strakke tuin, maar een wilde cottage tuin.

Voordat ik deze tuin kocht, zag ik een strakke haag van bamboe voor me als entree. Zachtfluisterend, wiegend in de wind. Zachtgroen en hoog. Weinig onderhoud. Tot ik ontdekte dat niet iedere bamboe geschikt is om zomaar te planten. Het voorwerk met het graven van een afgesloten ondergrondse 'bak' tegen doorschieten ontmoeidigde me direct. En dan laat ik nog achterwege dat ik bij het bekijken van diverse tuinen ook inzag dat de bestaande heggen en hagen eerst verwijderd zouden moeten. Een tuin met hoge pollen siergrassen, strakke vlonderterrassen, grote bollen met buxus, witte kiezelpaadjes verdwenen al snel uit mijn hoofd... En toen kwam deze tuin voorbij. Een wilde cottage tuin! Hoe romantisch.

Ik ben een mens van lijstjes en planningen, van chaos maak ik graag een ordelijk geheel. En het liefst zo efficient mogelijk. Mijn werk bestaat uit een helikopter view hebben, grote lijnen en details zien. Dat werkt over het algemeen in mijn werkende leven. En ook in mijn sociale leven. Een tuin doet haar eigen ding. Wat een ellende was dat voor mij in eerste instantie. Gelukkig zie ik ook de humor in van mijn eigenschappen. Dus na vaarwel zeggen van mijn bamboe droomtuin, moest ik mij overgeven aan de wilde tuin. En het onkruid. En stengels en takken die alle kanten opgroeien. Slakken en mollen die uit het niets tevoorschijn kwamen. Een tuin met zwarte aarde en hier en daar wat groen, is een onmogelijke missie. De graspaden banen zich langzaam aan een weg in de border en vermengen zich met hardnekkig ander klein onkruid.

 

Alle notities

Reageer