MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Metamorfose

 Blog  •  Gemaakt op: 16 Apr 2015

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/04/16/metamorfose/

Hoera, het wordt warmer! We hebben al flink wat zonuren in de tuin doorgebracht. Er staat steeds meer in bloei en de struiken die als kale staken de grond in gingen beginnen blaadjes te krijgen. Het is best vruchtbare grond. Tot nu toe zijn alle planten goed aangeslagen. Zelfs de wilg (ik kon het toch niet laten) heeft al knoppen. Een wilg is een superplant. Je neemt een afgezaagde tak die al geruime tijd in weer en wind heeft gelegen en aan de onderkant beschadig je de bast een beetje. In de grond zetten, en hoppa, je hebt een nieuwe boom. Van mijn ouders heb ik twee seringen en een flinke varen gekregen. Alle drie de planten lijken vooralsnog wel gelukkig in deze grond. Ik zag al wat groen blad verschijnen.

[Magnolia]

[Roodkapje tulp]

Mijn ouders helpen nu met het huisje. Ze transformeren het gebladderde tuinhuis in een paleis. Alle bladders zijn er met een fohn en krabber afgeschraapt, vervolgens is het goed geschuurd. Hier en daar moet er wel een stuk rabat worden vervangen, maar het merendeel is gelukkig niet rot. Een deel staat nu in de grondverf, en het verschil is al enorm! Het dak staat er nu wel bij als een drol op een taart... of als een vlag op een modderschip, maar dan andersom. Daar moet dus ook wat aan gebeuren.

[Gekrab, geschuur en geschilder]

In de tuin staat de boel ook niet stil. Het slingerpad van het pad naar het huis is afgewerkt met een grasborder en het gras is ingezaaid. Een paar weken wachten en dan moet het wel wat worden. Verder vindt het onkruid het weer ook wel fijn, dus het is spitten en schoffelen geblazen. Ik heb nu al een hekel aan zevenblad en brandnetels. Je kan beiden wel eten. Geroerbakte zevenblad en brandnetelsoep. Het klinkt toch niet heel aantrekkelijk als je het mij vraagt.

[Slingerpad]

 

Alle notities

Reageer