Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

tuin renovatie

 Blog  •  Gemaakt op: 22 Apr 2015

Tuin renovatie.

omdat onze tuin na 4 jaar nog steeds een restant van de vorige eigenaren was zijn we dit jaar flink aan de gang gegaan. Ik hoopte al die tijd dat ik de wilde tuin wel kon temmen, maar dat lijkt haast onmogelijk. Er zitten zoveel bolgewassen in de grond die steeds weer voor uitbreiding zorgen. 

Omdat de houten schutting slechter werd en we de daarvoor staande ' reuzen' taxus en conifeer weg wilden hebben, hebben we de hele achterkant vorige maand leeggehaald en een stenen muur laten plaatsen. 

Voor de muur hebben we 2 sier appeltjes in leiboom geplaatst ( Malus ' red sentinel' ). Ook  hebben we onze lei appel Jonagold tegen deze muur geplaatst. Deze hadden we 2 jaar geleden op een iets te donkere plaats in de tuin geplant. Hij krijgt nu dus een nieuwe kans en dat is goed te merken. De blaadjes en knoppen schieten in de boom. 

De vijver lijkt er troosteloos bij te liggen. Maar schijn bedriegt. De padden en kikkers hebben weer voorjaarskriebels. In de ochtend worden we gewekt door flink gekwaak,. En wanneer het zonnetje op de vijver schijnt steekt met regelmaat een kikkerkopje boven het wateroppervlak uit. De vijver ligt inmiddels vol paddensnoer en kikkerdril. Ook alweer een salamander gezien. Geen idee hoe zij zich voortplanten. 

 

Alle notities

Reageer