MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Villa Volta

 Blog  •  Gemaakt op: 30 Apr 2015

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/04/30/villa-volta/

Twee-en-een-halve week later en de buitenkant van het huis is enorm opgeknapt. Het staat nu helemaal in de grondverf. Dank je wel Pap en Mam! Nu zijn Hamish en ik weer aan de beurt. De rotte rabatdelen gaan vervangen worden door inmiddels gesausde nieuwe delen, het schuurdakje wordt vervangen en de rand van het dak van het huis moet opnieuw in elkaar geknutseld worden. Met een deugdelijke regenafvoer. Ik wil gaan kijken bij een zaak in Weesp of ze daar wijnvaten hebben die kunnen functioneren als regenton.

[Violen]

Met mooi weer zijn we buiten aan de slag en met regen zijn we binnen bezig. We hebben net de gammele bovenkeukenkastjes vervangen door groentekistjes. De groentekistjes hangen waterpas, maar het huis is nogal scheef. Langzaamaan zakt het huis weg in de richting van de sloot. Zodra we het pad achter opnieuw gaan leggen moet daar een halt toe worden geroepen door wat stenen onder de balken te schuiven. Omdat de kasten nu optisch scheef hangen krijg je het Efteling gevoel. Alsof je in de Villa Volta attractie zit. Het zal nog wel wat verbeteren als we het keukenblok ook waterpas zetten en een latje bij het plafond aan de muur schroeven.

[Villa Volta]

De tuin wordt steeds groener (niet alleen maar onkruid ;) ) en er bloeit steeds meer. De forsythia en de amandel zijn uitgebloeid en nu begint de kersenbloem schattige witte bloempjes aan te maken. De magnolia en tulpen doen nog druk hun best. Deze week hebben we de eerste oogst binnen gehaald. Het rijtje spinazie wat ik in februari gezaaid heb is nu volgroeid en de eerste radijzen zijn ook klaar.

[Kersenbloesem]

[Meer tulpen]

[Gebroken hartjes]

Zaaigoed in de volle grond komt prima op. Ik had de wortels en pastinaak al opgegeven, maar er zijn inmiddels hele kleine plantjes te zien. Je moet er een loep bijhouden, maar er gebeurt wel wat. Verder moet ik oppassen dat ik niet te enthousiast onkruid wegtrek. Ik had her en der zonnebloempitten verstopt en deze had er ik in mijn wiedwoede bijna uitgetrokken.

[Kolen]

[Spinazie]

[De eerste oogst]

Bij de winkel van het tuinpark heb ik twee handige zaaitrays op de kop getikt die precies in de koude bak passen en meteen een zak met zaaigrond meegenomen. Normaal gesproken gebruik ik gewoon potgrond, maar zaaigrond schijnt een wat beter resultaat te geven. Na een week is er in de 108 bakjes al behoorlijk wat opgekomen. Ik mag wel heel snel aan de slag met de strook grond bij de sloot, want anders is er niet eens plaats voor dit alles. 300 m2 grond is best snel gevuld.

[Alien]

 

Alle notities

Reageer