Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japanse sneeuwbal 'Watanabe'

Viburnum plicatum 'Watanabe'

Foto: Japanse sneeuwbal 'Watanabe'

Foto: Japanse sneeuwbal 'Watanabe'
Foto: Japanse sneeuwbal 'Watanabe'
Foto: Japanse sneeuwbal 'Watanabe'

Bloeit van mei tot oktober. Standplaats: zon, halfzon en schaduw. Snoeitijd: direct na de bloei. Volgroeid: 7 jaar 1,5 meter.

Viburnum plicatum 'Watanabe' wordt in het nederlands meestal Japanse sneeuwbal genoemd. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een bossige opgaande vorm, hij heeft niet de etagevormende habitusvan de andere V.plicatums. Hij bloeit in juni en juli met helderwitte bloemen in grote vlakke bloemschermen, met een ring van grote steriele bloemen rond de kleine fertiele binnenbloempjes , vanaf eind augustus start meestal een nabloei die voortgaat tot het vriest. De bladeren zijn eivormig, opvallend generfd, getand, zachtgroen van kleur in lente en donkergroen in de zomer , de herfstkleur is dieprood . Na de eerste bloeiperiode verschijnen helder rode bessen die na enkele weken bij rijpheid zwart kleuren. Deze Viburnum houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een licht zure tot neutrale bodem , hij is goed winterhard, behoeft weinig snoei en is zeewind - en luchtverontreiniging tolerant. Occasioneel kan Viburnum last hebben van bladvlekkenziekte en ongedierte .

FREKWENTIE VAN SNOEIEN: weinig snoei nodig, mooie architecturale vorm , oude hout wegsnoeien, correctiesnoei indien nodig

ZIEKTES: ja, vatbaar voor bladvlekkenziekte en honingschimmel

Eigenschappen

Hoogte
0 - 150 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladverliezend