MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Herfstanemoon 'Robustissima' +

Groeit in 2792 tuinen

Latijnse naam
Anemone tomentosa 'Robustissima'
Andere benamingen
Japanse anemoon
Hoogte
70 - 110 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

De herfstanemoon Anemone tomentosa ‘Robustissima’ heeft grotere bloemen dan de andere anemonen; ze zijn mooi helderroze kleur van kleur. De Anemone tomentosa ‘Robustissima’ is daarom ook populair als snijbloem.

Waar groeit Anemone tomentosa? Het is een zeer heterogene groep planten, die zowel hoog in de bergen op alpenweiden als in bossen op zeeniveau voorkomt. De groeihoogte varieert van amper tien centimeter tot ruim anderhalve meter.

De bloeiperioden lopen net zo sterk uiteen. Sommige behoren in onze streken tot de vroege bloeiers (maart), andere bloeien nog volop in september. De bloemen zijn eenvoudig van vorm en hebben allerlei verschillende kleuren, in feite ontbreekt vrijwel geen enkele kleur. Anemonen zijn echte gezelschapsplanten.

Anemone tomentosa komt uit de Himalaya en is daardoor een van de sterkste anemonen. Bij ons siert deze soort menig border, waar hij zich sterk kan uitbreiden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, bloeit deze herfstanemoon van eind juni tot september, maar het is dan ook de vroegst bloeiende herfstanemoon.

De bloemen bevinden zich in losse pluimen en hebben een doorsnede van 5 à 8 cm. Deze herfstanemonen worden tot ruim een meter hoog.
Anemone tomentosa gedijt goed op een humeuze, losse en voedzame grond. De grond mag niet uitdrogen. Deze anemoon staat graag wat beschaduwd.
Te sterk woekerende planten kun je in het voorjaar eventueel inperken door ze af te knippen of af te steken met een schop. Voor het beste resultaat laat je de planten verder met rust.

Berichten over deze plant