MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pioenroos 'Pink Hawaiian Coral'

Paeonia 'Pink Hawaiian Coral'  • 

Foto: Pioenroos 'Pink Hawaiian Coral'

Foto: Pioenroos 'Pink Hawaiian Coral'

Pioenen uit de Coral-familie staan erom bekend dat ze vroeg bloeien en voor Pink Hawaiian Coral is dit zeker het geval. Ze bloeit zelfs ruim een week eerder dan haar familieleden en is daarom een echte smaakmaker aan het begin van het seizoen. Deze pioenensoort onderscheidt zich van de rest van haar familie omdat ze niet verkleurt naar oranje, maar juist van een intense koraalkleur transformeert naar lichtroze.
 
Geur : Geurend
Bloeiperiode : Vroeg
Kleur : Roze
Bloemgrootte : 150 - 200 mm
Knopgrootte : 30 - 40 mm, 40 - 50 mm
Bloemvorm : Semi-dubbelbloemig

Pink Hawaiian Coral is een exotische open pioen die er door zijn grote bloemen echt uitspringt in een zomers boeket. Alhoewel pioenensoorten met dubbele bloemvormen veel dramatischer tonen, roepen vooral de pioenensoorten met enkele en semi-dubbele bloemvormen – zoals Pink Hawaiian Coral – het gevoel van jeugdigheid en frivoliteit van de lente op.

Herkomst : De familie Klehm kreeg als een van de eersten echt belangstelling voor het kweken van pioenen en al sinds de oprichting van de American Peony Society in 1903 lid van de vereniging. Roy Klehm registreert Pink Hawaiian Coral in 1981 en in 2000 werd de felbegeerde APS Gold Medal binnengesleept.

Link: mypeonysociety.com    

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen