MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Struikboon 'Oxinel'

Phaseolus vulgaris 'Oxinel'  • 

Foto: Struikboon 'Oxinel'

Algemene omschrijving

Struikboon zonder draad - Extra fijn Oxinel


Deze variëteit is een referentie voor de liefhebbers van fijne boontjes. Oxinel garandeert recordopbrengsten en vormt absoluut draadvrije peulen met een uitstekende smaak zowel bij vers gebruik als na inmaak. Ziekteresistent.


Vereisten

Voor een perfect resultaat, zaai op een zonnige standplaats, in een fijn bewerkte en voldoende opgewarmde bodem want bonen hebben warmte nodig (temperatuur bij voorkeur hoger dan 15°C).

Zaai vanaf eind april tot juli en leg 4-5 zaden in ondiepe kuiltjes met 40 cm tussenafstand in alle richtingen, of in rijen met 40 cm tussenafstand, 1 zaad elke 5 cm. Bedek de zaden maximaal met 2 à 3 cm aarde. Enkele dagen na de opkomst, de bodem oppervlakkig bewerken om eventuele onkruiden te verwijderen en de bodem te verluchten.

 

Onderhoud

Als de planten 10 tot 12 cm hoog zijn, de bodem een tweede keer loswerken en de voet van de planten lichtjes aanaarden. Oogst vanaf juli tot september, elke 5 à 7 dagen.

Gebruik

Deze boon kan zowel geplukt worden als de peulen heel fijn zijn, maar ook in een iets verder gevorderd stadium, aangezien deze variëteit draadloos is. De aanwezigheid van bonenkruid in de buurt van uw boontjes vermindert de aantasting van bladluizen.

Eigenschappen

Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend