MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aubergine 'Banate King'

Foto: Aubergine 'Banate King'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Solanum melongena 'Banate King'
Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving.

Een lange, dunne aubergine

Zaaien vanaf februari tot april onder glas bij een temperatuur van 20-25 graden. Warm en licht opkweken. Medio mei, zodra het gavaar voor nachtvorst voorbij is, kunnen de jonge plantjes (ca 15 cm) worden uitgepland in de volle grond op een beschutte en zonnige plaats met een onderlinge plantafstand van ca 80 x 70 cm.

Voor een beter oogstresultaat is het raadzaam om in een kas of in een serre te kweken. Meestal worden de eerste bloemen verwijderd om een betere bloei-ontwikkeling te verkrijgen. Onder glas geteeld dienen de bloemen handmatig met een kwastje worden bestoven. Bij zonnig en warm weer moet goed worden geventileerd, zodat de temperatuur onder het glas niet te hoog wordt. Verlangt een voedzame en vochtdoorlatende bodem, eventueel bijmesten tijdens het groeiseizoen is aan te bevelen. 

eigen ervaring:

Ervaring leert dat het moeilijk is om ze in een koude kas mooi paars te krijgen. Ik vermoed dat het aan de temperatuur ligt. Meestal kan ik ze pas in september oogsten.

Berichten over deze plant

  • Katheleine K.Katheleine K.
    Ik heb de zaden een paar jaar geleden gekocht bij tabernal-zaden.nl Het is een heerlijke toevoeging als je bijvoorbeeld gaat wokken. Volgens mij groeit deze plant o.a. op de Filipijnen. Dus geen makkelijke plant voor het Nederlandse klimaat.
    Zondag 3 Maart 2013 om 16:42