Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ui 'Senshyu Yellow'

Allium cepa 'Senshyu Yellow'  • 

Foto: Ui 'Senshyu Yellow'

Foto: Ui 'Senshyu Yellow'

Senshyu Yellow is van oorsprong Japanse uiensoort. Het is een platte gele ui met een sterke en vaste huid. Als winterplantui te zetten vanaf half september tot eind oktober. Oogstbaar juni in het daarop volgende jaar.

Google Translate: Ui 'Senshyu' is één van de originele Japanse overwinterende soorten, die succesvol is gebleken voor vele jaren. Deze betrouwbare belangrijkste gewas produceert een goede opbrengst van semi-platte lampen met stro gele huid. Lengte: 45cm  Spread:. 15 cm

Plant plantuien in rijen in een stevige, goed gedraineerde grond in de volle zon. Bereid de aanplant gebied meerdere weken van tevoren door het opnemen van een aantal goed verteerde compost aan drainage en bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Vermijd plantuien op vers bemeste bodem. Op bijzonder natte grond, probeer groeiende plantuien in verhoogde bedden. Bij de teelt van uien uit sets, plant de bollen, zodat de punt van de lamp is gewoon uitsteken door het grondoppervlak. Een ruimte van 10 cmtussen elke bol, en 30 cm tussen elke rij.

Eigenschappen

Variëteit van
Ui (algemeen) (Allium cepa)
Hoogte
1 - 30 cm
Winterhard
Ja