MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Grote wasbloem 'Yellow Candy'

Foto: Grote wasbloem 'Yellow Candy'

Groeit in 3 tuinen

Latijnse naam
Cerinthe major 'Yellow Candy'
Hoogte
40 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw

Algemene omschrijving

Eénjarige die niet alleen mooie bloempjes geeft maar ook erg mooi blad: fris lichtgroen met een waslaag.
Ze is niet winterhard, maar je hoeft haar niet zo vroeg te zaaien (omdat ze snel kiemt en groeit).
Cerinthe major 'Yellow Candy' heeft fris lichtgroen blad (in plaats van het blauwgrijze blad van de Pupurascens), en gele bloempjes met een donkere tekening.

Zaai de vrij grote zaden rond eind maart bij kamertemperatuur, ze kiemen dan binnen 2 weken. Ze houdt van een niet al te voedzame losse grond, op onze vette klei kan de plant zeker 80 centimeter hoog worden en dan wat last krijgen van omvallen. Op zanderige armere grond blijft ze wat kleiner en compacter.

Bloeit redelijk rijk met kleine naar beneden hangende buisjes, je moet soms wat bukken om de bloempjes goed te zien (en dat is zeker de moeite waard). Daarom ook geschikt voor potten want dan kun je de pot/plant wat hoger zetten waardoor je wat makkelijker van de bloemen kunt genieten.

De ‘grote wasbloem’ is inheems in Zuid Europa en is de laatste jaren zeer populair geworden, door de opvallende, vlezige stengels en bladeren, die evenals de schutbladen blauwpaars berijpt zijn. Heel de zomer lang komen er nieuwe donkerpaarse buisbloemen aan het uiteinde van de bloeistengels. Op goed gedraineerde grond kan je al vóór de winter zaailingen verwachten - 90 cm

Moet elk jaar herzaaid worden, maar de plant geeft gemakkelijk te herkennen dik zaad.

Berichten over deze plant