MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Basilicum 'Red Rubin'

Groeit in 209 tuinen

Latijnse naam
Ocimum basilicum 'Red Rubin'
Andere benamingen
Roodbladige basilicum
Hoogte
1 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Basilicum 'Red Rubin' is een paarsrode basilicum soort. Basilicum is een keukenkruid dat veel in de Italiaanse en andere Mediteraanse keukens wordt gebruikt.
Het blad van Red Rubin is erg smaakvol, heerlijk geurend en licht tot donkerpaars-rood gekleurd. De kleur wordt donkerder in de zon.
Het is een zeer decoratieve plant die ook in uw bloemenborder een mooi plekje verdient. Laat deze basilicum niet te lang meekoken,bomdat dit zorgt voor smaakverlies. Gebruik dit kruid vers en klein gesneden om een net gekookt gerecht een heerlijk smaak accent te geven.

Basilicum is een onmisbaar keukenkruid in de Italiaanse en andere Mediteraanse keukens. Het is het belangrijkste bestanddeel van zelfgemaakte pesto. Ook smaakt het heerlijk in pastasauzen, soepen, salades, marinades, allerlei verschillende Italiaanse gerechten en in salade Caprese. Basilicum is heerlijk in combinatie met tomaten, aubergines, courgette, knoflook en kaas.
Om smaakverlies te voorkomen dient u basilicum Red Rubin niet te lang te verwarmen. U kunt deze basilicum wel op het laatste moment toevoegen aan warme gerechten. Voeg basilicum Red Rubin vers en fijn gesneden op het laatste moment toe aan pastasauzen, soepen, marinades, omeletten en op pizza's. Niet winterharde eenjarige.

Berichten over deze plant