Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Trompetklimmer 'Flamenco'

Campsis radicans 'Flamenco'

Foto: Trompetklimmer 'Flamenco'

De Nederlandse naam voor Campsis is Trompetklimmer. Campsis radicans komt van nature voor in de Verenigde Staten. De grote bloemen in heldere kleuren hebben een exotisch uiterlijk.
De campsis is bladverliezend en goed winterhard. Heeft een klimhulp nodig. De takken zijn houtig. Het is een bladverliezende klimheester.

Groeihoogte
De aangebonden planten kunnen gemakkelijk 6 tot 8 m hoog groeien.

Bloemen
De bloemen komen aan de jonge scheuten die van af het voorjaar zijn gegroeid. De trompetvormige bloemen zijn prachtig rood met een oranje gloed. Op een beschutte warme plaats zeer rijk bloeiend.

Bloeitijd
Bloeitijd van augustus tot in september.

Blad
Het donkergroene oude blad is matglanzend de jonge bladeren en scheuten enigszins purperrood. Het blad heeft langs de bladsteel 9 tot 15 blaadjes. Bladverliezend

Standplaats
Groeit het allerbeste in de zon. In de (half)schaduw is de groei en de bloei aanzienlijk minder. Bij voorkeur op een enigszins beschutte plaats planten.

Toepassing
Als klimplant in draad, langs een hekwerk, pergola e.d. Een klimhulp is noodzakelijk zodat de slingerende scheuten zich ergens omheen kunnen winden.

Het planten

Zet voor het maken van het plantgat de plant met pot in een emmer water zodat de kluit vol zuigt. Maak een plantgat van 2x de breedte en de hoogte van de pot. Doe in het plantgat, om beter water vast te houden, organisch materiaal zoals turfmolm of potgrond. Neem de plant uit de pot en zet de kluit in het plantgat. De kluit net onder het grondoppervlak houden. Vul het plantgat aan met grond en trap de grond stevig aan. Neem de stokjes waaraan de plant is opgekweekt uit de pot en bind de scheuten tegen de klimhulp.

Stelt geen bijzondere eisen aan de grondsoort en de zuurgraad van de grond.

Onderhoud

Als snoei nodig is dan gebeurt dat in het vroege voorjaar als er geen nachtvorsten meer zijn te verwachten. Neem de scheuten met een snoeischaar in tot de gewenste diepte. Kan gerust tot 20 tot 40 cm boven de grond worden ingesnoeid.

Ziekten en plagen

De Campsis is een gezonde klimplant.

Bemesting
Wanneer noodzakelijk in het voorjaar voor het uitlopen bemesten met een standaard meststof. Ook is het mogelijk koemestkorrels te strooien. Lees daarbij de aanwijzingen op de verpakking.

Tip
Een pergola in de siertuin die is begroeid met een Campsis is een ware trekpleister. De beste Campsis die al op jeugdige leeftijd vol op bloeit!

 

Bron: Plantcoach.nl 

Eigenschappen

Hoogte
0 - 600 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend