Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sojaboon 'Envy'

Glycine max 'Envy'

Foto: Sojaboon 'Envy'

Succesvolle soyaboontjes uit Canada, speciaal ontwikkeld voor korte zomers. Zaaien rond 1 juni, planten tot 70 cm, zet ze 20 tot 30 cm uit elkaar. Geschikt als verse boon , voor gedroogde bewaaroogst en voor verwerking.

Heel af en toe kom je een groente tegen waarvan je denkt: misschien verdient dit meer aandacht. Na enkele jaren van voorzichtig uitproberen, kweken, proeven en selecteren, zijn we helemaal overtuigd. Dit is écht belangrijk.

Edamame soja is niets anders dan soja in zijn ‘verse’ culinaire vorm. Edamame staat nummer 1 gerangschikt als de meest gezonde groente. En bovendien is het gewoon lekker en eenvoudig zelf te kweken.

Edamame soja kun je zaaien eind april (onder glas of folie), van eind mei tot eind juli in vollegrond voor een oogst van juli tot oktober. De planten komen op 20 tot 30 cm in de rij, de hogere rassen willen net als tuinbonen graag een beetje steun.
Je oogst de dikke groene peulen net voor ze geel verkleuren. Kook of stoom de peulen in hun geheel 7 minuten, spoel ze even met koud water en serveer ze zo in de peul, bestrooid met zout, als aperitief. Met een beetje handigheid haal je de bonen uit de peul en snoep je ze zo uit de hand. Ze hebben een aangename smaak ergens tussen pindanootjes en verse doperwten in. En uiteraard kun je ze ook doppen en verwerken in allerlei gerechten.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen